Красотата на жената не е в дрехите, които носи, нито във фигурата, която има, а е в начинът, по който сресва косата си.

Красотата на жената не е в дрехите, които носи, нито във фигурата, която има, а е в начинът, по който сресва косата си.

"Красотата на жената не е в дрехите, които носи, нито във фигурата, която има, а е в начинът, по който сресва косата си".

Сещате се, че подобен цитат може да принадлежи само на човек с фино чувство за естетика. Този човек е Антон Чехов - един от авторите с най-силна и тънка наблюдателност, който много добре е разбирал значението, което се крие зад привидно дребните жестове на хората.

Може и начинът, по който една жена се реше, да изглежда като нещо дребно, но фактът, че децата имат много сериозно отношение към косите си още от съвсем малки е нещо, върху което спира вниманието си един не по-малко чувствителен човек и изключителен актьор.

В своята прекрасно написана "Автобиография", Чарли Чаплин споделя следното наблюдение:

"Косата е от жизненоважно значение за децата. Те плачат яростно, когато ги подстрижете за първи път. Без значение каква е косата им: пухкава, права или чуплива, те чувстват, че сякаш се подстригва част от тяхната личност".

Тези думи са написани от гениалния актьор през 1964-та година. Горе-долу по това време мъжът, който изпя "It's a man's world" Джеймс Браун прави следното изявление във връзка с външния вид на човека, с което, може би, без да осъзнава, за първи път след Коко Шанел, очертава стилът на съвременния човек:

"Косата е на първо място. След това са зъбите. Коса и зъби. Човек, който има тези двен неща, има всичко".

А близката история помни и личности, които дотолкова ценят този свой красив арсенал, с който очевидно са добре въоръжени, че дори заявяват

"Можеш да ме удряш, но ако докоснеш косата ми, ще те убия!"

Звучи доста заплашително, особено като се има предвид, че е истински цитат, дошъл от устата на красивя китайски актьор, играл в екшъни като "Смъртоносно оръжие" - Джет Ли.

За едни хора така седят нещата, но за други те са обърнати под съвсем друг ъгъл. Затова и малко шокиращо за финал звучи признанието на един от най-красивите съвременни модели - бразилката Адриана Лима, която казва:

"От косата, през зъбите, до ноктите - всичко по мен е изкуствено. Всичко! Дори сърцето ми е изкуствено!"

За зъбите, за ноктите, че дори и за сърцето можем да й повярваме. Но за косата?!?

Ползите от аргановото масло за косата

18 ноември 2020 Аргановото масло е един от най-добрите начини за справяне с цъфтящите краища и сухата коса. Директното му приложение върху косата я прави веднага различна, с по-здрав вид и с повече блясък. Високото съдържание на витамин Е в аргановото масло възвръща блясъка и живота в косата и играе ролята на дълбоковъзстановяваща терапия.